Poezja smaków w Hotelu Bryza - sprawdź ofertę naszych restauracji

Poezja smaków w Hotelu Bryza

Potrawy regionalne i oryginalne produkty lokalne coraz częściej poszukiwane są przez miłośników dobrej, zdrowej kuchni. Tradycyjny sposób wytwarzania i miejsce powstawania tych potraw przyciągają nie tylko osoby, których podstawą codziennego menu są produkty nieprzetworzone, ale również sympatyków odkrywania nowych smaków i niespotykanych aromatów. Zależy nam, aby menu serwowane naszym gościom sprostało oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających podniebieniom. Stawiamy na produkt regionalny, sezonowy, świeży, wysokiej jakości. Bufet śniadaniowy codziennie wzbogacają świeżo wypiekane przez naszych cukierników drożdżówki z jagodami, truskawkami, śliwkami.

 


Menu dnia układane przez naszego Szefa Kuchni Bartosza Budnika bazuje właśnie na potrawach związanych ściśle z regionem, poprzez smak obrazujących kulinarną przeszłość nadmorskiej okolicy. Bliskość morza powoduje, że w menu dnia często pojawiają się świeże ryby a także dania z ryb o niespotykanym nigdzie dotąd aromacie.

 

Przykładowe Menu dnia


Poniedziałek
Sałatka z wędzonym łososiem na gorąco, sałatką z kalarepy i sosem szczypiorkowym
Zupa ze świeżych kurek z lubczykiem
Halibut z sosem szałwiowym, puree z ziemniaków z chrzanem
i szpinak
Lub
Schab w aromacie lubczyku z sosem borowikowym, plackami ziemniaczanymi i brukselka
Beza z kremem waniliowym i espumą malinową

Wtorek
Krewetki z sosem estragonowym i grzanką ziołową
Zupa z sześciu warzyw z majerankiem
Sandacz z sosem z raków, puree z zielonego groszku
i kinoa z warzywami
lub
Pierś z kurczaka z sosem curry i smażony ryż z warzywami
Tarta cytrynowa z kremem waniliowym z imbirem

Środa
Wątróbka drobiowa z sosem porzeczkowo malinowym i puree z jabłek
Zupa z pieczonych pomidorów i papryki
Dorsz zapiekany z sosem czosnkowym, ze szpinakiem i puree z ziemniaków z gałką muszkatołową
lub
Wołowina z sosem rozmarynowym, burakami z czarną porzeczką i puree z ziemniaków z gałką muszkatołową
Krem Capuccino

Czwartek
Pierogi z łososiem i suszonymi pomidorami z sosem
z sera Gorgonzola
Zupa szczawiowa z jajkiem
Halibut z sosem z krewetek, puree z topinambura i chrupiące warzywa z imbirem
lub
Polędwiczka wieprzowa z sosem tymiankowym, brokuły i prażona cieciorka z pietruszką
Ciasto czekoladowe z wiśniami

Piątek
Sałata z karmelizowanymi borowikami i pomidorami
z tymiankiem
Prowansalska zupa rybna z łososia i dorsza
Łosoś z sosem z raków chrupiące warzywa z estragonem
i puree z selera
lub
Kurczak w stylu orientalnym z ryżem
Deser śliwkowy z pianką bezową

Sobota
Tatar z pomidorów z serem kozim i sosem bazyliowym
Zupa z stylu tajskim z krewetkami
Dorsz z sosem z kurek , puree z fasoli i szpinak
Lub
Cielęcina z sosem tymiankowym, gnocchi i czerwona kapusta z jabłkami
Mus orzechowy z czekoladą i sorbetem wiśniowym

Niedziela
Pierogi orientalne z chrupiącymi warzywami
Krem z młodego buraka z jabłkiem
Sandacz z sosem cytrynowym, kinoa z kminem rzymskim i warzywa z imbirem
Polędwica z sosem z czerwonego wina, chrupiące pieczarki i placki kaszubskie z majerankiem
Sernik kajmakowy


Voucher upominkowy Podaruj prezent voucher SPA bliskiej osobie Więcej
Witrualny spacer
EDF
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij