Hotel Bryza - Oferta Szefa Kuchni

Szef kuchni poleca

Szefem Kuchni Hotelu Bryza Resort & SPA jest Bartosz Budnik, dyplomowany Mistrz, propagator zdrowego jedzenia, prekursor kuchni Slow foodowej w Polsce. Na pierwszym miejscu jest zawsze świeżość i jakość produktu oraz jego walory zdrowotne, perfekcyjny serwis i oryginalne, czasami zaskakujące, połączenie odczuć smakowych. Menu serwowane przez Szefa Kuchni bazuje przede wszystkim na nowoczesnej kuchni regionalnej i lekkich potrawach śródziemnomorskich. Menu idealnie zatem współgra z nadmorskim położeniem nad samym brzegiem morza i marynistycznym wystrojem restauracji Białej Hotelu Bryza.

Szef kuchni poleca

  • Sałatka z krewetkami w aromacie estragonu , szpinakiem, pomarańczami i awocado
  • Sałatka z wędzonym łososiem, koprem włoskim, kalarepą i rzodkiewką
  • Tatar z tuńczyka lub z łososia z kolendrą i sosem orientalnym
  • Krewetki królewskie z sosem winno – czosnkowym i dzikim ryżem
  • Halibut w aromacie rozmarynu z borowikami , szpinakiem i prażoną cieciorką
  • Łosoś z sosem ostrygowym, kinoa z kminem rzymskim i pikantne warzywa
  • Pierś z kaczki z sosem z agrestu , karmelizowany rabarbar i młode buraki z porzeczką
  • Comber jagnięcy z sosem madras, warzywa z miętą i puree z topinamburu
  • Cielęcina z sosem winnym, puree z ziemniaków z chrzanem i fasolka szparagowa
  • Beza z kremem orzechowym i owocami
  • Deser „Coco-Moco” - lody czekoladowe z sosem rumowym i prażonymi migdałami
  • Lody z gorącymi malinami i tymiankiem
  • Sorbet z rabarbaru i malin
  • Sorbet z agrestu z miętą

Bufety tematyczne

Goście odwiedzający hotel w okresie wakacji chwalą w szczególności bogate bufety tematyczne przygotowywane pod okiem Szefa Kuchni. Kolacje w formie bufetów tematycznych w restauracji "Markiza" z widokiem na morze uświetniają pokazy kulinarne na żywo. Każdy wielbiciel ryb, mięsa czy owoców morza ma okazję odkryć wówczas swoje ulubione smaki i rozkoszować się nowymi potrawami (wybór świeżych ryb bałtyckich, ryby wędzone z różnych stron świata, krewetki w trzech rozmiarach, steki i hamburgery).

 

Jesienne smaki- artykuł Pomorskie Prestige.

http://www.pomorskie-prestige.eu/culinary/nowoczesne/uczta-z-widokiem-na-batyk-restauracja-biaa-w-hotelu-bryza


Voucher upominkowy Podaruj prezent voucher SPA bliskiej osobie Więcej
Witrualny spacer
EDF
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij