Wellness i Fitness stają się ostatnio megatrendem kulinarnym, który powoli odsuwa w cień restrykcyjne diety i wyczerpujący wysiłek fizyczny. Nasze diety zostały skomponowane przez doświadczoną i ceryfikowaną dietetyczkę Pania Aleksandrę Bartoś.
Menu idealne dla zdrowia i urody
Wellness to przede wszystkim dążenie do możliwie najdłuższego zachowania młodości, zdrowia i dobrego samopoczucia.
Menu Anti Age to idealna dieta zarówno dla osób prowadzących zdrowy tryb życia jak i tych, które dopiero uczą się jak żyć według zaleceń stylu wellness. Serwowane są tylko lekkie dania kuchni śródziemnomorskiej o niskim indeksie glikemicznym, które bazują na zdrowych produktach uszeregowanych według ich drogocennego wpływu na zdrowie i urodę.
Zdrowe jedzenie i aktywność fizyczną
Polecane jest zarówno osobom aktywnym jak i tym, które marzą o pozbyciu się zbędnych kilogramów. Atrakcyjnie wyglądające i urozmaicone potrawy kuchni śródziemnomorskiej, podobnie jak w menu wellness, bazują na składnikach o niskim indeksie glikemicznym i idealnym ich połączeniu. Dania przyrządzane są w oparciu zdrowe, lokalne produkty i dostosowane adekwatnie do wysiłku fizycznego.
Oferta kulinarna na pewno nie jest monotonna. Podczas pięciu posiłków dziennie, goście będą mieli okazję skosztować m.in. filet z pstrąga z grilla z pieczonymi warzywami w ziołach i czosnku czy francuskiej zupy jarzynowej z sosem pistou. Nawet menu deserowe jest tak skomponowane, aby wartość kaloryczna była niska a walory smakowe na długo pozostały w pamięci. Szef kuchni szczególnie poleca aloe vera shake i ananasowo-żurawinowy smoothie.
Dodatkową atrakcją będą z pewnością warsztaty kulinarne prowadzone pod okiem szefa kuchni oraz indywidualne konsultacje z dietetykiem. Menu z nowymi dietami obowiązuje w ramach pobytów Wellness i Fitness: 4 i 8 Dni Wellness oraz 8 Dni Fitness.
Odkryj bogactwo roślinnych alternatyw
Adresowana jest do osób rezygnujących z produktów pochodzenia zwierzęcego. Odpowiednio dobrane menu bazuje przede wszystkim na pokarmach pochodzenia roślinnego, których źródłem są rośliny zbożowe, strączkowe, okopowe i oleiste, produkty sojowe oraz warzywa, owoce i grzyby.