PL
PL
PL

Dania premium Szefa Kuchni

  • Sałatka z serem halloumi, świeżymi owocami, granatem i sosem z marakui
  • Tatar z surowego łososia lub tuńczyka (do wyboru) z awokado, mango i sosem miodowo sojowym
  • Orientalna zupa kokosowa z kurczakiem, makaronem ryżowym, imbirem
  • Dorsz smażony na maśle klarowanym na czarnej soczewicy z pomidorami oraz młodymi warzywami w aromacie tymianku
  • Stek z kalafiora na risotto z zielonym groszkiem i dipem ogórkowym
  • Ravioli z kaczką zapiekane serem grana padano konfiturą z cebuli i zielonym pesto
  • Kruszona beza z bitą śmietaną, truskawkami, emulsją z czarnej porzeczki i pistacjami

alt text

Rybne specjały, steki i pokazy live cooking

Bufety tematyczne

Goście odwiedzający hotel w okresie wakacji chwalą w szczególności bogate bufety tematyczne przygotowywane pod okiem szefa kuchni. Kolacje w formie bufetów tematycznych w restauracji „Markiza” z widokiem na morze uświetniają pokazy kulinarne na żywo. Każdy wielbiciel ryb, mięsa czy owoców morza ma okazję odkryć wówczas swoje ulubione smaki i rozkoszować się nowymi potrawami (wybór świeżych ryb bałtyckich, ryby wędzone z różnych stron świata, krewetki w trzech rozmiarach, steki i hamburgery).